New Weblog | Nieuws | Archief| Forum
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork
gamecorenetwork gamecorenetwork gamecorenetwork


Bekijk nu de nieuwe GameCore Weblog op www.GameCore.nl!
Nieuws | Canis Canem Edit wederom onder vuur | Gepost door: Mark

Canis Canem Edit wederom onder vuur

Ongeveer een week geleden sleepte Jack Thompson de makers van de game 'Bully', in Nederland bekend onder de naam 'Canis Canem Edit' voor de rechter, omdat hij het niet eens was met de leeftijdsclassificatie die de game had gekregen. Deze rechtszaak verloor hij destijds, maar nu zorgt Thompson opnieuw voor opheffing: hij heeft namelijk een homoseksuele zoenscène in de game aangetroffen.

De ESRB (Entertainment Software Rating Board) gaf de game de rating 'Teen', vergelijkbaar met onze 12+. Ondanks dat Jack Thompson al eerder te kennen heeft gegeven dat hij het niet met deze classificatie eens was, heeft hij naar aanleiding van de bewuste zoenscène een boze brief geschreven naar de directrice van de ESRB, Patty Vance.

"Dear Ms. Vance," Thompson wrote, "We just found gay sexual content in Bully, as Jimmy Hopkins makes out with another male student. Good luck with your 'Teen' rating now, Patty."

Ook stelt hij dat hij alle grote nieuwsdiensten in de VS en het VK op de hoogte zal stellen van zijn bevindingen. De ESRB heeft inmiddels op de aantijgingen gereageerd en zegt de leeftijdsgrens niet te zullen wijzigen, omdat de scène al meegerekend is in de classificatie. De bewuste scène is hier te bekijken.

  
Member
Geplaatst op 24/10/2006
Sjors
Beetje dom dit, als hij een meisje zou zoenen zou het wel goed zijn ofzo? maarja wel weer een typische reden voor Amerika om de leeftijd grens nog hoger te leggen.

Had trouwens ergens gelezen dat dit een programmeer fout in de game zou zijn, maar dat lijkt me niet aangezien de mannelijke stem ingesproken is.

Member
Geplaatst op 24/10/2006
Mark
Het was zeker geen programmeerfout. Sterker nog, de ESRB heeft gewoon met de scène rekening gehouden tijdens de classificatie.
Member
Geplaatst op 25/10/2006
gangsterj
beetje onzin. net als Sjors al zegd als het een meisje was geweesd was het wel goed geweesd...
Gast
Geplaatst op 20/12/2006
leipe mocro

84.30.227.198
jo ewa gasten die spel is is gewoon super super vet man en die oude bejaarden hebben niks te doen geen hobbys
Reageer op dit artikel

Naam: ip: 34.229.76.193
Login:
Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Nog geen profiel? Maak er dan hier een aan!

Partners

   


Privacy Policy | Adverteren | Over GameCore Network | Werken bij GameCore Network | Makers